Teated

Teabepäev Karje 2023 Kehra Gümnaasiumis

26. jaanuaril said meie kooli 9. klassi õpilased osa suurepärasest Kehra Gümnaasiumi teabepäevast "Karje 2023". Mõjuvaid ettekandeid oli mitmeid. Eriti puudutas president Kersti Kaljulaidi sõnavõtt. 

Meribel: "Oli hästi huvitav ja lahe, osalesin Marko Kaselehe "whiteboardingu ja TalTechi toidukatsete töötubades."

Stella: "Meeldis väga, osalesin filminduse ning maitsete ja lõhnade töötubades."

Ave-Ann: "Sain filmindusest palju uut teada ning seda, et värv ja lõhn mõjutavad toidu maitset."

Marten: "Meeldis, oli lõbus, osalesin TalTechi töötubades. Õppisin, kuidas saab vesinikku kasutada."

Jarno: "Meeldis, eriti endise sõjaväelase Marko Kaselehe töötuba."

Lisandra: "Huvitav ja kasulik, sain teada toidu maitset mõjutavatest teguritest. Tulevikus on kasulikud kogemused, mida sain whiteboardingu töötoast."

 

 

Pildil president Kersti Kaljulaid kõnelemas vabadusest ja sõjast ning miks minna või mitte minna poliitikasse.

Meie tegemised detsembris

Detsembrikuu oli Alavere Põhikoolis väga teguderohke.

Kuu alguses osalesid 9. klassi õpilased Kehra Gümnaasiumi korraldatud õp Raini mälumängus ja Saku Gümnaasiumi korraldatud füüsikateemalises mälumängus "Välk ja pauk".

Algklassidega tähistasime iga esmaspäeva hommikul advente. Kolmel esimesel advendihommikul käisid 9. klassi õpilased noorematele jõuluteemalist juttu ette lugemas. Igal advendil süütasime vastava arvu küünlaid ja küünaldega käest-kätte andmisega tegime soovide ringi, iga laps sai vaikselt midagi soovida. 

Viimasel advendihommikul saime kokku õues. Kuulasime juttu, süütasime küünlad ja tegime soovide ringi. Peale seda tegime üheskoos päkapiku võimlemist, millele järgnes jõuluteemaline orienteerumine kooli ümbruses. 

   

Loe edasi: Meie tegemised detsembris

Jõulukaardid hooldekodudele

"Jõulukaardid hooldekodudele" on ühe eraisiku poolt 2020. aastal algatatud ettevõtmine.

Vabatahtlikkuse alusel meisterdatakse jõulukaarte erinevatele hooldekodudele üle Eesti. 

 

Alavere Põhikooli 1.-3. klassi õpilaste ja Alavere Noortekeskuse noorte tehtud 251 kaarti koos toredate jõulusoovidega saadeti hooldekodudele Harjumaal ja Tartumaal. Usume, et see toob kaardisaajaile jõulurõõmu.

 

 

Teemad, mis huvitasid õpilasi president Alar Karise uudishimu päeval

1. klass uuris, kuidas midagi tekkis (planeet Maa, loomad, puud), kas enne olid loomad või puud, millest on tehtud autod.

2. klass alustas hommikut üksteiselt õppimisega, vaatas Magusa Molekuli saadet munast, vaatas slaidiesitlust ja kuulas jutustust sellest, kuidas elatakse kaugel Austraalias, matemaatikas sai töölehelt infot Austraalia loodusest ja koostas jutustuse põhjal tekstülesandeid, kunstiõpetuses tegi tutvust aborigeenide mustrimaailmaga ja kuulas muusikat, viimases tunnis meisterdas liikuva kana ja nuputas, kuidas õhk kana liikuma paneb.

3. klass uuris informaatikas, mille jaoks on internet mõeldud, otsis ja tutvustas kaaslastele kasulikke äppe.

4-9. klass uuris matemaatikas, kui palju saavad õpetajad palka, kui kaua võtaks aega ümber maailma kõndimine, millal leiutati kalkulaator, kui kõrge on Eiffeli torn ja kui pikk on valgusaasta.

6. klass vaatas ühiskonnaõpetuses saadet "Uudishimu tippkeskus" politseiuurimisest, arutles, milline on hea uurija ja kui tähelepanelikud tunnistajad on tavalised inimesed, leppis kokku, et teeb tulevikus eksperimendi testimaks, kui tähelepanelikud tunnistajad on 6. klassi õpilased ise.

7. klass vaatas ajaloos BBC saadet keskaja kõige vastikumatest töödest.

8. klass vaatas bioloogias saadet "Planeet Maa" džunglitest; arutles kirjanduses, kas armastus esimesest silmapilgust on võimalik.

9. klass vaatas ühiskonnaõpetus ERR Novaatori ühe minuti loenguid: kuidas võõrkeeli kiiremini selgeks saada, miks tuleb vanad e-kirjad ära kustutada, miks on Eesti vapil lõvid, kust saada piisavalt vitamiine ja kas naeratamine võib leevendada füüsilist valu; bioloogias vaatas "Uudishimu tippkeskuse" saadet “Kas virtuaalne on reaalne?”, uuris, kuidas aju liigselt  virtuaalmaailmas viibides eksitada annab ja kui suurt segadust (hullust?) võib see inimeses tekitada. 

 

 17.11.2022

Rahvastepalli võistlused Raasiku koolis

Teisipäeval, 8. novembril toimusid Raasiku koolis 2.-3. klasside poiste rahvastepalli võistlused.

Meie kooli võistkonnas oli 8 poissi.  Poisid olid tublid, saavutasid 18. koha. Arenguruumi on, tuleb harjutada palli viskamist ja püüdmist ning kogemuse saamiseks võistlustel käia.

Võistluspäev oli väsitav, sest rahvahulk kohapeal oli suur. Õpilased jäid ise saadud kogemusega rahule.

  Punaste vestidega on meie esindus (üks poiss jäi pildilt välja).

You are here: Home Teated Teated