Ajaveeb

Teaduslahing 2016

26. jaanuaril toimus Saue Gümnaasiumis selle aasta Teaduslahingu Harjumaa voor. Teaduslahing on võistlus koolinoortele, mis toob õpilased põnevasse loodus- ja täppisteaduste maailma. Igapäevaelus ette tulevatele probleemidele ja teaduslikele küsimustele pannakse käed külge ning leitakse läbi katsetamise ja meeskonnatöö lahendus. Teaduslahingu peakorraldaja on erinevate Eesti ülikoolide tudengeid ühendav "Elus teadus".
Vabatahtlikena löövad kaasa tudengid Üliõpilasesindusest ja erialaseltsidest.
 
Mõõtu võtavad 7. – 9. klasside kolmeliikmelised võistkonnad.
Meie kooli edukasse võistkonda kuulusid Annabel Nilisk 8. kl, Silleriin Aru 9. kl ja Kaili Malts 9. kl.
 

Käisin "Koidulauliku valgel"

1. detsembril käisin koos Getrini ja Kailiga Jüri Gümnaasiumis etluskonkursil „Koidulauliku valgel“. See on konkurss, kus loetakse alati Lydia Koidula luulet, teine autor on aga igal aastal erinev. Sel aastal esitati Koidula kõrval Merca luulet. 


Selgus, et meid on vaatamas vähem inimesi, kui ma arvasin. Meie  vanusegrupis (5.-9. klass), võistles 21 õpilast ja vanemas, gümnaasiumiastmes  vaid 5 õpilast. 

Mina esinesin üheksandana, Getrin ja Kaili esinesid veidi hiljem. Meil kõigil oli närv sees, kuid pärast esinemist oli vähemalt minul tunne, et oleks tahtnud veel korra lavale minna. Ma arvan, et esinesime kõik hästi.  Mõni esineja oli väga hea, teine jällegi mitte nii hea.

Peale kõigi õpilaste ära kuulamist läksid kohtunikud nõu pidama ja otsust langetama. Meie ootasime, jalutasime koolimajas ringi ning imetlesime koolipere pilte seinal. Lõpuks tulid kohtunikud tagasi. Minu suureks üllatuseks sain ma oma vanuseastmes koos ühe teise tüdrukuga 3. koha. Võitjad said diplomi ja ise ühe raamatu valida. Mina võtsin raamatu „Ma täheni ei ulatu“. 

Katariina Kilk

Põhja prefektuuri pöördumine

Viimased nädalad on Eestimaa liikluses olnud väga traagilised. Ainuüksi Tallinnas ja
Harjumaal on liiklusõnnetustes hukkunud neli jalakäijat. Nende õnnetuste ühine märksõna on tähelepanematus ja üksteisega mittearvestamine.
Me näeme tänavapildis autojuhte, kes ei pea oluliseks liiklusreegleid, piirkiirust, lähenevat ülekäigurada või foori keelavat tuld.
Me näeme tänavapildis jalakäijaid, kelle jaoks on keelava fooritulega või vales kohas tee ületamine igapäevane rutiin või kes vaatamata mitmetele märkustele iialgi helkurit ei kanna.
 
Head lapsevanemad, see milline on meie igapäevane liikluspilt on väga palju Teie teha. Te saate autojuhi ja jalakäljana austada liiklusreegleid, suhtuda hoolivalt teistesse liiklejatesse, anda oma lastele liiklusesse kaasa õiged käitumisjuhised ja teha kõik endast oleneva, et olla ise hooliv liikleja ja kutsuda hoolivusele ka teisi.
 
Saabunud pime aeg nõuab nii autojuhilt kui jalakäijalt veelgi rohkem tähelepanelikkust ja üksteisega arvestamist.
Olge ise eeskujuks ja rääkige ohud liikluses läbi oma laste ja lähedastega.
Helkur on väike, aga tihtilugu väga tõhus abimees, mis teeb meid liikluses nähtavaks.
 
Hoolime iseendast ja teistest meie ümber.
Ohutut liiklemist!

Põhja prefektuuri
prefekt Kristian Jaani

Lahe Koolipäev 2015

19. novembril käisime Janetiga Tallinnas Nordea Kontserdimajas, kus toimus noortekonverents “Lahe Koolipäev 2015. Minu elu pöördepunktid”. See oli üritus, kuhu olid kokku tulnud noored üle kogu Eesti.

Loe edasi: Lahe Koolipäev 2015

Hõimupäev ja Hõbedane Tilk

Nii nagu terves Eestis on kena komme oktoobri 3. nädalal soome-ugri rahvaid ja kultuure tutvustada, on ka meie koolis ikka hõimupäeva tähistatud. Sel põhjusel esines meile 14. oktoobril Komi ansambel Ezös Voit, eesti keelde tõlgituna Hõbedane Tilk. 

Ansambli moodustasid 2007. aastal Komi Riikliku Kultuurikolledži tudengid. Ansambel on siiani tihedalt kultuurikolledžiga seotud ja praegune koosseis moodustubki neljanda kursuse õppureist. Nad esitavad erinevate Komi regioonide laule, mänge ja kombeid, mis on kolledži õppejõududega koos ette valmistatud. (http://www.fennougria.ee/index.php?id=33758)

Õpilased kuulasid kontserti huviga ja olid varmad ka ise erinevaid rahvamuusika instrumente proovima, kui selleks võimalust pakuti. Tundus, et komid olid sellest meeldivalt üllatunud ja tänasid meie kooli sooja vastuvõtu eest.

Alamkategooriaid

You are here: Home Ajaveeb