Ajaveeb

Väljakutsemängud

Head lapsevanemad ja õpetajad!

Viimastel nädalatel on sagenenud teated lastest, kes mängivad nii sõiduteedel kui sotisaalmeedia vahendusel ohtlikke mänge ning seavad sellega ohtu oma elu või vigastavad ennast.

Sõiduteedel mängitav mäng „Jookse või sure“ sisu on joosta liikuva sõiduki eest võimalikult lähedalt üle tee, kogudes iga filmitud „etteaste“ eest punkte. Sotsiaalmeedia vahendusel levivatest mängudest on üks ohtlikumaid „Sinine Vaal“, „Blue Whale“ või „Синий кит". Mängus osalemine on laste jaoks lihtne – sotsiaalmeedias tuleb postitada teemaviide #bluewhale, #iminthegame või midagi sarnast. Seejärel võtab võõras inimene teemaviite postitanud lapsega ühendust. Võõras suhtleb lapsega interneti teel ning läbi hirmu ja ähvardamiste kontrollib tema käitumist. Lapsele antakse ülesandeid, kus ta peab end vigastama, täitma ohtlikke ülesandeid või ärkama öösel, et vaadata häiriva sisuga videoid. Tavaliselt kästakse noorel lõigata või kriimustada käele või jalale sinivaala kuju.

Loe edasi: Väljakutsemängud

Meie Eesti Laul 2017 edetabel

Selgi aastal koostasid õpilased muusikaõpetaja Heli eestvedamisel Eesti Laulu edetabeli. 27.-28.  veebruaril toimuski hääletus. Ülekaaluka võidu sai Ariadne "Feel Me Now" 617 punktiga. II koha sai Liis Lemsalu "Keep Running" 551 punktiga ning III koha Whogaux & Karl-keistjan feat. Maian "Have You Now" 495 punktiga. Vaatame, kui palju ühtib meie edetabel Eesti Laulu lõpliku edetabeliga!

Loe edasi: Meie Eesti Laul 2017 edetabel

Piirkondlik mälumäng

19. jaanuaril toimus Alavere Põhikoolis koolidevaheline õpetaja Raini nimeline mälumäng. Mälumängus osalevad Alavere, Aegviidu, Raasiku, Kuusalu, Kose ja Kehra koolid. Esimesed kaks vooru toimusid Kehra Gümnaasiumis, kolmas voor oli nüüd meie juures ning viimane voor toimub kevadel Aegviidu koolis. Selle vooru võitjaks tuli Kuusalu. Küsimused koostas õpetaja Raine Savolainen, mälumäng oli üles ehitatud kuue plokina, igas plokis viis küsimust. Küsimused puudutasid erinevaid valdkondi, esindatud olid nii ajalugu, geograafia, bioloogia, matemaatika, sport kui ka muusika. 

Loe edasi: Piirkondlik mälumäng

Maakondlik pallilahing

Alavere Põhikool korraldas maakondlikud Võrkpalli Pallilahingu võistlused. Pallilahing sai Eestis eelmisel aastal suurepärase alguse ning osalejaid oli palju ning tänu sellele on mäng sel aastal ka Eesti Koolispordi Liidu kalendris. Pallilahing on mäng 1.-3. klassi lastele, mille esimene etapp maakondades toimuski 05.detsembril meie koolis. Eesti Võrkpalli Liit pani omalt poolt välja turniiri 3 parimale võistkonnale medalid ja diplomid. Võistlusel osalesid Tallinna Lilleküla Gümnaasium, kes saavutas nii poiste kui tüdrukute arvestuses esimese koha, Peetri kool jäi mõlemas arvestuses teiseks ning Harkujärve Põhikool sai mõlemas arvestuses kolmanda koha. Alavere Põhikooli õpilased jäid seekord küll auhinnalisest kohast ilma, kuid saime võimaluse korraldada sellist suurejoonelist võistlust ning võõrustada teiste koolide õpilasi oma armsas koolimajas. Pallilahingu peasponsor on sel aastal Swedbank, kes kinkis kõikidele osalevatele võistkondadele palli!

Loe edasi: Maakondlik pallilahing

E-õpioskuste võistlus

Käesoleva õppeaasta eel, täpsemalt augustikuus, kui tegime kokkuvõtteid eelmise õppeaasta tulemustest, tõdesime õppenõukogus, et meie kooli õpilaste digioskused ei ole ühtlaselt head. Samas õppenõukogus otsustasime, et kõik õpetajad pööravad 2016./2017. õppeaastal oma ainest lähtuvalt suuremat tähelepanu õpilaste e-oskuste kujundamisele.

Loe edasi: E-õpioskuste võistlus

You are here: Home Ajaveeb Ajaveeb