Ajaveeb

Algas traditsiooniline mälumängu turniir

"Eesti entsüklopeedia" ütleb, et mälumäng on viktoriinist arenenud ajuspordiliik, mis võib olla nii meelelahutuslik kui ka sportlik. Alavere Põhikoolis on toimunud koolisisesed mälumängud juba viimased 15 aastat. Iga kuu teisel teisipäeval erinevate tundide ajal kogunevad 6.-9. klasside õpilased ning mängivad ühe tunni jooksul õpetaja Raine poolt koostatud mälumängu. Aasta lõpus tehakse voorudest kokkuvõte ning selgub parim mälumängijate võistkond. Sellel õppeaastal osaleb seitse võistkonda.

 

Loe edasi: Algas traditsiooniline mälumängu turniir

Õpetajatepäev

6. oktoobril toimuvad seoses õpetajate päevaga lühendatud tunnid (a`35 min): 

8.00-8.35
8.45-9.20
9.30-10.05
 
I söögivahetund
 
10.25-11.00
 
II söögivahetund
 
11.20-11.55

 Õpilasbussiga koju (bussijaamast):

12.10- Laidemaa teerist, Lükati 
12.40- Pikva, Kehra
13.10- Arava, Vetla, Voose

Õpetajate koolitus

23.-24. augustil 2017 toimus Viinistu Konverentsi- ja Kultuurikeskuses koostöös Tartu Ülikooli Haridusteaduste Instituudiga Alavere Põhikooli õpetajate kahepäevane koolitus „Õppimine ja õpieelistused nüüdisajal“. Koolitusseminaril käsitleti õppimist ja õpieelistusi nüüdisaegse õpikäsituse valguses. Tähelepanu all oli õpilaste õppimine (sh õpioskused) ja selle toetamine. Arutati selle üle, kuidas on õppimisega meie koolis praegu ja kuidas võiks olla. Vahetati kogemusi selle üle, millised õppemeetodid töötavad, millised mitte. Enne uut õppeaastat osutus selline teemakäsitlus ja üheskoos õppimine väga asjakohaseks.

Koolitus sai teoks tänu Sihtasutus Innove toetusele.

Loodusmäng "Tunne loodust, leia rada"

Alavere Põhikool on üle kümne aasta korraldanud loodusmängu "Tunne loodust, leia rada", mille algatajaks oli omal ajal õpetaja Maimu Lass. Otsustati, et kaasatakse ka teisi Harjumaa koole ning sellest kujunes välja traditsioon. Igal aastal mai teises pooles kogunevad Harjumaa koolide 2. klasside kolmeliikmelised võistkonnad Voose vallseljakul Luurimäel, et koos veeta meeleolukas ja teadmiste jagamist täis päev. Mängu eesmärkideks on tutvustada Harjumaa koolide õpilastele Lõuna-Kõrvemaa loodust ja pinnavorme (oose ja nende teket) ning äratada huvi, pakkuda põnevust loodusraja läbimisel, ülesannete täitmisel.

Loe edasi: Loodusmäng "Tunne loodust, leia rada"

Rahvusvaheline lasteraamatupäev

2. aprillil, H.C. Anderseni sünnipäeval tähistatakse rahvusvahelist lasteraamatupäeva. IBBY Venemaa sektsioon on saatnud sellel aastal maailma lastele sõnumi „Kasva koos raamatuga“. Meie kooli on nendel päevadel külastanud mitmed kirjanikud, viimati Mika Keränen.

Paljud lapsed teavad, et meie oma koolis on ka kirjanik, õpetaja Hille Kilk. Tore on ju temaga kohtuda, kuulata, kuidas ta kirjutama hakkas ja miks ta kirjutab.

Loe edasi: Rahvusvaheline lasteraamatupäev

You are here: Home Ajaveeb Ajaveeb