Aprillikuu tegemised.

Aprill on teine kevadkuu. Päevad on üha pikemad ja valgem aeg annab rohkem energiat peale pikka talve. 

 

Meie alustasime koolis aprillikuud naljapäevaga, kus õpilasesinduse soovil sai juba teist aastat järjest tulla kooli ilma koolikotita. Kooli jaoks vajalikud vahendid tuli kaasa võtta ükskõik millega välja arvatud koolikotiga. Õpilased olid väga leidlikud ja sellel päeval sai näha ämbritest tumbadeni, ülekaalukalt oli näha kaasas tööriistakohvreid. Täpsemalt saab vaadata piltidelt.

  

 

 

 

Loo Keskkoolis toimus 9. aprillil etlemiskonkurss, kus käisid meie kooli esindamas kolm õpilast 1.-3. klassini:

1. kl Elisabeth Ingelin Raudsepp;

2. kl Oliver Jüriöö, kes sai eripreemia väga pika luuletuse esitamise eest ja

3. kl Loore Talvik

 

 

Aprillis toimusid õppeaasta viimane kuldvillak 1.-5. klassi õpilastele ja mälumäng 6.-9. klassile.

Mälumängu esikolmik sellel aastal oli:

1. koht Selveri mutid;

2. koht A-Rühm ja

3. koht Kälvin Klein

 

 

1.-3. klass külastasid KUMU Kunstimuuseumi.

 

 

9. klass käis väljasõidul Viljandis, kus külastasid teatrit.

 

Vahepeal said õpilased puhata, et võtta ette viimased jõupingutused enne suvevaheajale jäämist. 

 

7.-9. klass käisid Kakerdaja raba loodusega tutvumas direktor Renna ja õpetaja Hille juhendamisel.

 

 

Aprillikuus lõppes Nutispordi pikk hooaeg, mis algas juba septembris. Nutisport on platvorm, kus on igale klassile matemaatika ainekava kohaselt erinevaid ülesandeid, mida lahendada.  Esmalt toimub neli vooru, millest kaks paremat tulemust läheb arvesse. Nii selgitatakse välja piirkonna parimad tippsportlased, kes pääsevad edasi piirkonnafinaali. 

Alavere koolis teevad kõik õpilased eelvoorud kaasa, mille käigus selgub Alavere kooli aasta arvutaja tiitel 1.-4. klassi ja 5.-9. klassi arvestuses. Tiitli võitja saab aastaks enda kätte rändkarika, kuhu graveeritakse võitja nimi ja klass.
Selle õppeaasta arvestuses võitis väikese karika Eerik Luik 2. klassist, II koha sai Mia Meressaar 1. klassist ja III koha Annabel Remlik samuti 1. klassist. Suure karika võitis Lisette Lilleväli 6. klassist, II koha sai Triinu Vaarmann 8. klassist ja III koha Nelle-Liis Rauam samuti 8. klassist.

Eerik ja Lisette pääsesid ka Põhja-Eesti tippspordi piirkonnafinaali, mis toimus 18. märtsil Kunda Ühisgümnaasiumis. Eerik võitis piirkonnafinaali enda vanuserühmas ning pääses edasi vabariiklikusse finaali. Lisette võitis enda vanuserühmas 6. koha.

4. aprillil toimus Nuti-Mati matemaatika Vabariiklik Rahvaspordipäev. Alavere koolist pääses edasi Tristan Õun 6. klassist, kes saavutas 23. koha. 8. klassist said edasi Nelle-Liis Rauam, kes sai 6. koha ja Triinu Vaarmann, kes sai 11. koha.

17. aprillil toimus Vabariiklik finaal Pärnu Vanalinna Põhikoolis, kus Eerik Luik saavutas 4. koha. Eerik on esimene õpilane Alavere Põhikoolist, kes on jõudnud vabariiklikku finaali.

 

Märtsikuu kolmandal neljapäeval, 21. märtsil toimus rahvusvaheline matemaaikavõistlus „Känguru“. Alavere kooli õpilased osalevad ka sellel võistlusel.

Pre-ekolier (1.-2.klass): võistles kokku 5424 õpilast, meie kooli parim oli Eerik Luik, kes sai 262. koha. Seega on ta esimese 5% õpilaste hulgas.

Ekolier (3.-4.klass): võistles kokku 5570 õpilast, meie kooli parim oli Kätriin-Eliis Takk, kes sai 1289. koha. Seega on ta esimese 23% õpilaste hulgas.

Benjamin (5.-6.klass): võistles kokku 4711 õpilast, meie kooli parim oli Lisette Lilleväli, kes sai 541. koha. Seega on ta esimese 11% õpilaste hulgas.

Kadett (7.-8.klass): võistles kokku 3975 õpilast, meie kooli parim oli Triinu Vaarmann, kes sai 1024. koha. Seega on ta esimese 25% õpilaste hulgas.

Juunior (9.-10.klass): võistles kokku 2830 õpilast, meie kooli parim oli Kadri-Liis Kivistik, kes sai 606. koha. Seega on ta esimese 21% õpilaste hulgas.

You are here: Home Teated Teated Aprillikuu tegemised.