Maikuu tegemised

Maikuu on koolis kõige tihedam kuu, sest siis toimuvad lisaks ühisüritustele klassisisesed õppeaasta lõpuüritused, tasemetööd, hinnete parandamised jne.

Meil toimusid mais järgmised üritused:

 

 

Alavere Põhikooli võimlas korraldasid harrastus võrkpalli mängijad võrkpalli võistluse, mis toimus 6. mail. Võistlusel oli esindatud ka õpilaste võistkond. Õpilased olid tublid, et julgesid tulla võistlema täismeeste vastu, kes käivad iga nädal võrkpalli trennis. Võistkondi kokku oli 5, õpilaste võistkond jäi paraku viimasele kohale.

  

Anija Valla Kultuurikeskuses toimus 22. aprillil lauluvõistlus Anija Valla Laululaps 2023, millest võtsid osa ka meie kooli õpilased. Muusikaõpetaja Liivi Siili juhendamisel osalesid Jelena Simonova, Loore Talvik, Timofei Simonov ja Kaidi Peterson. Heli Karu juhendamisel osales 9. klassi õpilane Meribel Margat 13.-15. aastaste vanuserühmas. Meribel tuli oma vanuserühma võitjaks ja käis Anija valda esindamas Harjumaa laste lauluvõistlusel 2023, mis toimus 5. ja 6. mail Arukülas, kus ta samuti tuli oma vanuserühma võitjaks.

 

19. mail toimus Alavere Põhikooli kevadkontsert Alavere rahvamajas. Sai kuulata õpilaste esituses laule, luuletusi, jutustusi, kitarripala ja näha tantse. Oli väga kena kontsert, täname külastajaid.

 

25. mail VIIMANE KOOLIKELL. Maikuu on 9. klassile väga oluline kuu, sest just mai lõpus lõppevad neil koolitunnid st toimub viimane koolikell/tutipidu ja peale seda algab eksamiteks valmistumise periood. Meie koolis toimus viimane koolikell 9. kassile 25. mail. Õpilased olid tulnud kooli nagu 1. klassi õpilasele kohane, mõnel oli kaisukarugi kaenlas. Päev oli tihe. Külastati lasteaia lapsi, viidi neile kommi ja mängiti üheskoos. Koolis oli aktus kogu kooliga, 1. klassi õpilased saatsid 9. klassi saali, esinesid luuletuse ja lauluga. 8. klass pani 9. klassi eesti keele ja matemaatika teadmised enne eksameid proovile. 9. klass tegi lühikese etteaste koolitunnist. Kooli õuele istutati mälestuseks dekoratiiv-õunapuu. Peale õunapuu istutamist sai alata päeva kõige oodatum tegevus- veesõda. 

  

 

Kehra staadionil toimus 27. mail Harjumaa põlvkondade lustipidu, millest said osa võtta meie noored rahvatantsijad. Toimus rongkäik ja kontsert. Õpilased tantsisid kolm tantsu. Kuigi oli suhteliselt jahe ilm ja lapsed kohati külmetasid, siis kontserdi ajal oli kõigil tuju hea ja rõõmus meel. Tore kogemus meie rahvatantsijatele.

 

 

Kuu viimasel päeval käisid vanema klasside õpilased Valgehobusemäel orienteerumas. Ilm oli parajalt soe ringiliikumiseks ning maastik ja rada jõukohane enamusele. Eesmärk oli läbida meeskondadena orienteerumisrada läbi, kasutades mobiiltelefoni ja mobo äppi. Võit ei olnud küll oluline, kuid näha võis väga võiduhimulisi õpilasi metsas jooksmas. Metsa ei jäänud ükski õpilane, kõik leidsid tee välja ja jõudsid ilusti kooli tagasi. Kuldse medali said kõik, olenemata ajast.

 

 

Kevadel liitusime vahetund.ee projektiga, Tallinn Moon Rotary klubi on organisatsioon, kes kutsub koole liituma vahetund.ee projektiga. Projekti käigus on võimalik annetada raha, et teatud kool saaks vahetundide mitmekesistamiseks keksukummid, football pallid ja nende mängimiseks juhendid. 

Täname kõiki lapsevanemaid, kes meie kooli projekti rahaliselt toetasid. 

  

 

 

You are here: Home Teated Teated Maikuu tegemised