Meie tegemised detsembris

Detsembrikuu oli Alavere Põhikoolis väga teguderohke.

Kuu alguses osalesid 9. klassi õpilased Kehra Gümnaasiumi korraldatud õp Raini mälumängus ja Saku Gümnaasiumi korraldatud füüsikateemalises mälumängus "Välk ja pauk".

Algklassidega tähistasime iga esmaspäeva hommikul advente. Kolmel esimesel advendihommikul käisid 9. klassi õpilased noorematele jõuluteemalist juttu ette lugemas. Igal advendil süütasime vastava arvu küünlaid ja küünaldega käest-kätte andmisega tegime soovide ringi, iga laps sai vaikselt midagi soovida. 

Viimasel advendihommikul saime kokku õues. Kuulasime juttu, süütasime küünlad ja tegime soovide ringi. Peale seda tegime üheskoos päkapiku võimlemist, millele järgnes jõuluteemaline orienteerumine kooli ümbruses. 

   

Toimus klassiuste kaunistamise võistlus. Iga klass kaunistas oma klassi ukse ära. Kuna ühel klassil puudub oma klass, siis nemad kaunistasid oma klassijuhataja ruumi ehk võimla ukse ära. Kaunistatud uste puhul oli näha, et kõik olid leidlikud ja tulemuseks vägagi omapärased uksed.

  

  

  

 

Algklasside õpilased külastasid Kose-Uuemõisas toimunud Oxforelli jõulumaad. Pärast külastust valdasid kõiki väga head emotsioonid. Sellist ägedat jõulumaad polnud õpilased varem külastanud ja mõni laps oleks tahtnud sinna jäädagi.

  

 

  • Enamik klasse korraldasid enne jõulu klassiõhtut.
  • Kõige tihedamad olid kolm viimast vaheajaeelset koolipäeva. Koolis oli jõuluteemaline nädal. Paljud kandsid seljas jõuluteemalisi riideid: jõulukampsunid, jõulukleidid, villased sokid vms. Võis näha ka ise jõuluteemaliseks tuunitud tavalisi kampsuneid. 
  • Viimasel koolipäeval toimus traditsiooniline jõulupidu, kust ei puudunud ka kõigi sõber jõuluvana. Iga klass oli ette valmistanud vahva etteaste, mida kooliperele ja jõuluvanale esitasid. Võis näha lühisketše, tantsu, kuulda luuletust või laulu. Kõik etteasted olid väga omanäolised ja toredad. Ei puudunud ka õpetajate etteaste.

    

 

 

 

 

Uued tegemised juba uuel kuul. 

 

 

 

 

You are here: Home Teated Teated Meie tegemised detsembris