Kohtumine kirjanik Mikä Keräneniga

5. aprillil käis Alavere koolis külas lastekirjanik Mika Keränen. Mika Keräneni on meeldiv kuulata. Ta räägib huvitavalt ja selgelt. Ta on ka vaimukas esineja, teeb nalja ja mõistab nalja.

 

Mika Keränen on rahvuselt soomlane ning räägib eesti keelt väga sümpaatse väikese aktsendiga. Mika Keränen jutustas, kuidas ta Eestisse sattus ja kõneles sellest, kust ta leiab ideid raamatute kirjutamiseks, kui kaua tal kirjutamine aega võtab, kuidas temast kirjanik sai ja miks on hea raamatuid lugeda. Mika Keranen on suur jalgpallisõber ja sellepärast kirjutab ta peaaegu kõikides oma raamatutes muuhulgas jalgpallist. Jalgpall tuli ka sellel kohtumisel jutuks. Saime teada, kes on kirjaniku lemmikjalgpallur ja kui palju ta on jalgpalliga seotud olnud.

Mika Keränen on kirjutanud seitse kriminulli lastele. Kirjanik tutvustas meile oma raamatuid. Ta luges ette katkendid raamatutest „Salapärane lillenäppaja" ja „Professor Must”. Õpilased esitasid kirjanikule küsimusi. Õhkkond oli sõbralik ja vaba.

Kohtumise lõpus said soovijad kirjanikult autogrammi küsida ja oli võimalik Mika Keräneni raamatuid osta.

Minu meelest on Mika Keränen vahva lastekirjanik. Tema raamatud on hästi sõnastatud ja põnevad. Raamatutegelased on realistlikud, huvitavad ja arukad.

 

Katariina Kilk

You are here: Home Ajaveeb Kohtumine kirjanik Mikä Keräneniga