Teated

Terviseõde

Terviseõde on koolis 2. ja 16. novembril.

Tunne loodust leia rada 2023

Tunne loodust, leia rada

 

3. oktoobril toimus Voosel Alavere Põhikooli eestvõttel nüüdseks 14. korda 3. klasside maakondlik loodusmäng „Tunne loodust, leia rada“. Kokku osales 17 Harjumaa kooli, mis võib olla ka kõigi aegade  rekord. Mõttele korraldada midagi toredat nii enda kui ka teiste koolide aktiivsetele õpilastele õues ja loodust tundma õppides tuli teenekas Alavere kooli õpetaja Maimu Lass. Aasta oli siis 2009. Mäng on ülesehituselt jäänudki samaks: kolmeliikmeliste võistkondade start antakse Luurimäe jalamilt, rada kulgeb kaardi järgi piki mäeharja, finiš on Voose külaplatsil. Kontrollpunktides tuleb  lahendada mitmesuguseid loodusega seotud ülesandeid ja mõistatusi. Sel korral pidid võistlejad vaatluse põhjal ära tundma puude lehti, oksi ja vilju, kirjelduste ja hääle järgi linde. Maitse järgi tuli ära arvata jõhvikas, kompimise teel taimede viljad.  Lisaks oli vaja uurida erinevaid loodusmustreid ja teada vanarahva tarkusi looduslike vahenditega ravitsemisest.  Parimad tulemused saavutasid järgmiste koolide võistkonnad: I Kolga Kool, II Oru Põhikool, III Viimsi Kool.

Kuna laste ja õpetajate tagasiside mängust oli igati positiivne ning Voose küla oma mitmekesise ja ilusa loodusega loodusmängu korraldamiseks suurepärane, sai välja käidud lubadus aasta pärast taas kokku tulla.

 

Loodusmängu „Tunne loodust, leia rada“ võitjad 2023 Kolga Koolist

Septembrikuu koolis

Alavere Põhikooli uus õppeaasta algas väga sportlikult. Nimelt võtsime osa üleeuroopalisest spordinädalast, mille eesmärk on tõmmata kehalisele aktiivsusele ja tervislikele eluviisidele suuremat tähelepanu.

Spordinädalal toimus esmaspäeval 25. septembril kogu koolile krossijooks Alavere pargi terviserajal. Erinevad vanusegrupid jooksid eri distantsi. 1.-3. klass jooksis 1 ringi; 4.-6. kl jooksis 2 ringi ja 7.-9. kl koguni 3 ringi. Õpilased olid väga tublid ja said spordinädala helkuri. Samal ajal õpetajad ei istunud niisama koolis, vaid olid väga head kaasaelajad raja ääres ja lõpuks võtsid ette ning läbisid raja kõndides.

Terve nädala jooksul toimusid kõikidele klassidele kehalise tundide ajal kettagolfi (discgolfi) võistlused.

Jätkame samas sportlikus vaimus ja oktoobris osalevad mitmed klassid ning õpetajad sammulugemise võistluses. Sellest täpsemalt juba järgmise kuu kokkuvõttes.

 

Pilte tegemistest.

Loe edasi: Septembrikuu koolis

INFO

Õpilaste tervisliku seisundi paremaks jälgimiseks on koolis kahel päeval kuus terviseõde Elizabeth Daniela Koitla (See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.) ja psühholoog Ivan Prihhodko (See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.). Sel kuul on terviseõde koolis 5. ja 19., psühholoog 12. oktoobril.

Alavere Põhikooli huviringid 2023.-2024. õppeaastal

You are here: Home Teated Teated