Teated

Õpikute ja töövihikute väljastamine

Õpikuid ja töövihikuid väljastatakse õpilastele alates 22. augustist Alavere Raamatukogus järgmistel lahtiolekuaegadel:
E, R        9 - 17;
T, K, N    10 - 18;
IGA KUU VIIMANE NELJAPÄEV SULETUD.
 
Telefon: 55569206
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
 
Õpilastele, kellel on eelmise õppeaasta õpikud tagastamata, väljastatakse uued  võlgnevuste likvideerimisel.

Dokumentide vastuvõtt

Alavere Põhikooli uute õpilaste dokumentide vastuvõtt toimub ajavahemikul 17.- 25. augustil tööpäevadel kell 9.00 – 14.00 õpetajate toas. Digitaalallkirjaga vastuvõtmistaotlust on võimalik esitada ka e-posti aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..
Täpsem ülevaade vajaminevatest dokumentidest kooli kodulehel

Mälestame kauaaegset Alavere koolijuhti ja õpetajat Maie Vaiklat!

Käesoleva aasta aprillis lahkus Alavere kooli kauaaegne direktor ja matemaatikaõpetaja Maie Vaikla (14.12.1937- 21.04.2022).

Õpetaja Maie Vaikla on märgilise tähendusega väga paljudele Alavere piirkonna õpilastele ja töötajatele, lapsevanematele ning kogukonnaliikmetele. Temas oli elujõudu ja edasipüüdlikkust, millega sünnivad vähesed. Tema töökus ja mõtteerksus on eeskujuna innustanud, pakkunud raskematel hetkedel tuge ja mõistmist, et kui midagi väga soovida ja selle nimel tegutseda, on kõik võimalik. Võib liialdamata väita, et Alavere kool oligi õpetaja Maie Vaikla elu töö. Tänu tema ja kunagise Alavere sovhoosi direktori Ilmar Jõgisoo ettevõtlikkusele pandi 13. novembril 1987 nurgakivi praegusele Alavere koolihoonele, mis 1. septembril 1988 avati pidulikult õppetööks. Oli suur rõõm näha õpetaja Maie Vaiklat eelmise, 2021.  aasta suvel värskelt renoveeritud Alavere Põhikooli taasavamisel.

Maie Vaikla (Sein) alustas pedagoogitööd Alaveres 1960. aastal algklasside õpetajana. Juba 1966 määrati ta Alavere kooli direktoriks. Kauaaegne kolleeg, õpetaja Maimu Lass on kirjutanud, et 1960. aastad ei olnud ühele koolijuhile kerge aeg. Väga suurt rõhku tuli panna pioneeri- ja komsomolitööle. Suurejooneliselt pidi tähistama oktoobrirevolutsiooni aastapäeva, punaarmee sünnipäeva ja Lenini sünnipäeva. Ometi suutis Maie Vaikla vastu kommunistlikkusse parteisse astumisele, olles maakonnas ainuke parteitu koolijuht. Maie lõpetas õpetajatöö 1993. aastal, kuid ka pensionil olles muretses  aastaid kooli lõunatoidu eest ning oli heaks nõuandjaks ja abiks endistele kolleegidele. Praegune Alavere Põhikooli õpetaja Hille Kilk mäletab, kuidas tal tuli  90ndatel algaja õpetajana vaadelda teiste õpetajate tunde. Millise selguse ja elulähedusega paistsid silma õpetaja Maie Vaikla matemaatikatunnid! Koolilehele antud intervjuus on õpetaja Maie Vaikla öelnud, et talle meeldib õpetajaamet. On meeldinud õpilased, kes on tahtnud õppida. Ka vähem võimekad, kuna nende soov õppida on pannud teda tihti pärast tunde individuaalselt õpetama. 

Maie Vaikla lapsepõlv möödus keerulisel ajajärgul Tartumaal. Tema isa hukkus Teises maailmasõjas Sinimägede lahingus sakslaste poolel võideldes. Viielapselise pere elu jäi üksnes ema õlule. Võib arvata, et tolleaegsed ülimalt keerulised olud vormisidki temast maailmast huvituva ja õppimist väärtustava inimese.

Õpetaja Maie Vaikla eeskujul mõistame, kuivõrd oluline tähendus on pedagoogikas sõnal „peab“ ka tänapäeval.  Peab õppima, peab sõna pidama, peab viisakalt käituma. Peab tööd tegema. 

Maie Vaikla jääb meile meelde julge ja põhimõttekindla, kuid alati ka heatahtliku ja arusaaja inimesena.

Alavere Põhikool avaldab kaastunnet Maie Vaikla lähedastele, kellest ta väga hoolis. Ja kes hoidsid teda.

Peresuhted

Uuringud kinnitavad, et perekonnaliikmete omavahelised on olulisimaid lapse arengu ja käitumise mõjutajad. Laps on justkui pere peegel - ta jäljendab vanemate/pereliikmete käitumist ja sellest saab tema elu osa. Oskusi, mida on vaja lapse arendamisel ja tema eest hoolitsemisel, saab ja peabki õppima.

Loe edasi: Peresuhted

TASUTA veebiseminar

14.04 KELL 18.30 TOIMUB TASUTA VEEBISEMINAR "KUIDAS HÄÄLT TÕSTMATA JA NÄRVITSEMATA LAPSI KOOSTÖÖSSE SAADA?"

 

Igal vanemal on tõenäoliselt juhtunud seda, et ei saa lastega alati hakkama nii, et oleks rahu ja sõnakuulelikkus, et ei peaks häält tõstma, närvi minema ja lapse jonnimisega maadlema, seda siis lausa igas vanuses lastega.

 

image

 

 

Loe edasi: TASUTA veebiseminar

You are here: Home Teated Teated