Teated

Meie tegemised oktoobris

Oktoobrikuu oli meie koolis väga sisukas. Lisaks nendele tegevustele, millest varem juba kirjutanud oleme, toimus palju muudki. 

Teen lühikese kokkuvõtte:

 

Loe edasi: Meie tegemised oktoobris

Jutuvestjate konkurss "Kratilood"

21. oktoobril peeti Aravete kultuurimajas üle-eestilist jutuvestjate konkurssi "Kratilood". 
Jutustajal tuli esitada üks oma kodukohta tutvustav muistend ning lugu, mis sobib pealkirjaga "Ühel koolipäeval ...".
Lugude jutustamiseks oli kokku aega neli minutit.
 
Meie koolist osales jutuvestjate konkursil Loore Talvik 2. klassist. Ta jutustas muistendi Täijärve tekkimisest. Täijärv asub Voose külas Luurimäe lähedal. Teise loo pealkiri oli "Näljane tahvel".
 
Korraldajate sõnul oli sel aastal osalejaid vähem kui eelmistel aastatel. Jutuvestjaid hindas žürii, kes jagas 
soovitusi, mida lugude rääkimisel silmas pidada. Kutsuti ka üles põnevaid juhtumisi kirja panema, sest järgmisel aastal oodatakse jutuvestjaid jälle mõõtu võtma.
 
Loore saavutas 1.-3. klassi vanusegrupis julge ja ilmeka jutuvestmisega III koha.

Õpetajate päeva tähistamine Alavere Põhikoolis

Reedel, 7. oktoobril tähistasime koolis õpetajate päeva. Sellel päeval said õpetaja ametit proovida 9. klassi õpilased, andes tunde noorematele. Lisaks tundide andmisele oli õpilastel võimalus kasutada õpetajate tuba ja söögivahetunnil süüa suures õpetajate lauas. Kaks viimast privileegi on igal aastal 9. klassi õpilaste seas eriti oodatud.

 

Tunnid olid sel päeval lühendatud, samas sisukad ja teistmoodi kui tavaliselt. Elevust oli palju. Mõned õpetajad tegid õpilastele vempe, külastades tunde ja käitudes kui õpilased.

2. tunni alguses kogunes kogu kool aulasse. 9. klassi õpilased esitasid humoorikaid kooliteemalisi lühisketše, mis pakkusid ka äratundmisrõõmu.

Tundidega samal ajal toimus "päris" õpetajatel õppenõukogu koosolek. Pärast seda said õpetajad panna end proovile fotojahis. Ülesandeks oli pildil toodud 9 eset kooli pealt üles leida, selle juures kas selfie või lihtsalt pilt teha. Fotojaht tekitas nii mõneski hasarti võitjaks tulla.

Oli väga tore, üllatavalt toimiv ja meeldejääv koolipäev.

Õppekäigud

Alavere Põhikooli õpilased on saanud tänu Keskkonnainvesteeringute Keskuse projektirahastusele igal aastal osaleda erinevates loodusteemalistes aktiivõppeprogrammides.

 

Selle aasta oktoobris külastasid 1.-4. klassi õpilased Aegviidu Looduskooli, kus said osa programmist "Mets kui apteek. Söödavad ja mürgised taimed". Õppekäigu ajal tutvustati erinevaid taimi kas pildilt või loodusest. Oli lõbus ja vaheldust pakkuv õppetund, matkati Sõõriksoo rabas, kus viibides ununes eesmärk - taimede tundmaõppimine. Nii teistsugune ja huvitav oli ümbritsev looduskeskkond. Peale matka toimus tore piknik viinereid grillides ja kaasa võetud head-paremat süües.

4.-6. klassi õpilased osalesid septembri alguses Tallinna Loomaaia programmis "Loomad erinevates keskkondades". Loomaaiaretke käigus tutvustati maailma eri paikadest pärit loomadega, saadi teada nende elupaikade tingimustest, kohastumisest, toitumisest ja muud põnevat. Peale õppeprogrammi oli õpilastel võimalus koos õpetajatega omapead loomaaias ringi jalutada. 

7.-9. klasside õpilased külastasid oktoobris Sagadi Looduskooli, kus osalesid õppeprogrammis "Avastuslik keskkonnapäev Sagadis ja Altjal". Tutvuti Lahemaa looduse ja kultuuripärandiga. Käidi metsas, jõe ja tormise mere ääres, leiti seoseid inimese ja looduse vahel.

 

Kogesime rõõmuga teistmoodi koolipäevi, mis olid ühtlasi õpetlikud ja meeleolukad.

Loe edasi: Õppekäigud

Spordinädal Alavere Põhikoolis

Euroopa spordinädala raames toimus meie koolis põnevaid liikumistegevusi.

Teisipäeval võistlesid 1.-4. klassi õpilased rahvastepallis ja 5.-9. klassi õpilased võrkpallis.

Kolmapäeval sai kogu koolipere oma oskusi proovile panna orienteerumises. Orienteerumises võistlesid omavahel 1.-4. klassi õpilased, kellel oli lihtsam rada, ja 5.-9. klassi õpilased võistlesid koos õpetajatega veidi raskema raja peal.

 

Pilte meie tegemistest saab näha siit https://photos.app.goo.gl/SUBmb3CdU6rn4BBm7

 

 

 

 

 

You are here: Home Teated Teated