Ajaveeb

Lumememmede paraad

Eesti ilm on heitlik, sellest tulenevalt ei saa ka kuigi pikalt ette planeerida talviseid õuetegevusi. Nii ei saanud kindel olla, kas vastlapäeval on piisavalt lund, et sõita pikka liugu kelgu, suusa või tuubiga. Seepärast otsustasime õpilasesindusega, et teeme seekord hoopis lumememmede paraadi. Nii palju ikka lund on, et memmesid teha. Hommik oli soe ja mida tund edasi, seda kevadisemaks ilm muutus. Tipphetkel paistis varakevadine päike ning kraadiklaas näitas 7 pügalat sooja. Pärast 3. tundi sättisid 6.- 9. klassi õpilased sammud kooli taha staadionile. Nähti vaeva, tehti nalja ning lumememmed kerkisid kui seened pärast vihma. Kui taevas hakkas pilve kiskuma ja tõusus tuul, liikusid 1.-5. klassi õpilased kooli taha: suured ja väikesed juba valminud paraadilised ootasid omale seltsilisi. Rahvast oli veel rohkem, nalja, naeru ja kilkeid kostis üle küla ning memmesid-taatisid valmis hulgi. Kui viimased meistrimehed veel staadionil viibisid, hakkas aga sadama vihma. Võistlusmomendiga juhtus sedasi, et kõik võitsid, kuna kõik valminud tegelased olid võitu väärt.

Pisike videoklipike tehtud piltidest on siin: https://www.youtube.com/watch?v=ym758mUx0HI&feature=youtu.be 

Kätlin Takk

Eesti Vabariigi 99. aastapäeva aktus

20. veebruaril tähistasime Alavere Põhikoolis piduliku aktusega Eesti Vabariigi 99. aastapäeva. Külla oli kutsutud Anija vallavolikogu esimees Jaanus Kalev, kes rääkis lisaks vabariigi sünnipäevale ka Anija valla 25. aastapäevast, tutvustas valla ajalugu ning andis ülevaate tulevikuplaanidest. Õpilaste ja õpetajate koostööna moodustasime Eesti kaardi kontuuri ning korraldasime ühislaulmise, kus laulsime kogu kooliga isamaalisi laule.

Laul Põhjamaast on on nähtav sellel lingil: https://www.youtube.com/watch?v=bckPJiYGYGY&feature=youtu.be 

Neptuni pidu 2016

19. aprillil toimus Kose ujulas traditsiooniline ujumisvõistlus "Neptuni pidu". Ujumisvõistlusele eelnes ujumise algõpetus 2. klassile. Sel aastal osalesid meie kooli 2. klassi õpilased pilootprojektis, kus 15 ujumiskorda toimusid järjest kolme nädala jooksul, mitte tavapäraselt 15 nädalat. Tulemused olid treener Õnne Aro sõnul positiivsed, kuna kõik õpilased ujusid algõpetuse lõpus, tavaliselt see nii ei ole.

Ujumisvõistlustel osalesid lisaks 2. klassi õpilastele 3. ja 4. klassi õpilased. Mella-Riin Rauam 4. klassist võitis I koha selili ujumises ning vabaujumises saavutas 4. koha. Palju õnne, Mella-Riin! 

Kohtumine kirjanik Mikä Keräneniga

5. aprillil käis Alavere koolis külas lastekirjanik Mika Keränen. Mika Keräneni on meeldiv kuulata. Ta räägib huvitavalt ja selgelt. Ta on ka vaimukas esineja, teeb nalja ja mõistab nalja.

Loe edasi: Kohtumine kirjanik Mikä Keräneniga

Etlejate konkurss emakeelepäeval

14. märtsil, emakeelepäeval toimus Alavere Põhikoolis etlejate konkurss. Parimatest parimate välja selgitamiseks kuulas esinejaid žürii, kuhu kuulusid Marika Kuusk Alavere külaraamatukogust, Eda-Mai Tammiste Alavere lasteaiast ning Heidi Pettinen Alavere rahvamajast. Mida vanemad ja kogenumad esinejad, seda raskem oli žüriiliikmete sõnul jagada auhinnalisi kohti.

Loe edasi: Etlejate konkurss emakeelepäeval

Alamkategooriaid

You are here: Home Ajaveeb