Ajaveeb

Hea kodaniku kuu

Hea kodaniku kuu raames külastas meie kooli 21. novembril Eesti Loomakaitse Seltsi partnersuhete juht Marika Nekljudova. Toimus kaks loengut: 1.-4. klassi ja 5.-9. klassi õpilastele. Nooremale astmele oli loeng lihtsamalt üles ehitatud, kuid mõte oli sama: loomad on meie sõbrad ning neid tuleb kaitsta ja hoida. Selgitati, mida teha, kui tänaval tuleb vastu hulkuv koer ning kuidas käituda, kui näed, et mõnda looma väärkoheldakse. Mis on loomade väärkohtlemine? Võib juhtuda, et inimene ise ei teagi, et ta väärkohtleb oma looma. Saime teada, miks loomad üldse satuvad varjupaikadesse, miks on vaja loomakaitsjaid ning millised on nende tööülesanded. 

Loe edasi: Hea kodaniku kuu

Mardid koolis

Mardilaupäeval, 9. novembril külastasid meie kooli mitmed mardisandid.

Loe edasi: Mardid koolis

Alavere Põhikooli spordinädal

Üle-eestilise spordinädala raames korraldasime iga päev vähemal või rohkemal määral sportlikke ja aktiivseid tegevusi.

Esmaspäeval,  12.09 toimus 1.-3. klassi õunajooks ning 4.-9. klassid võtsid osa kestvusjooksust. Kõik jooksjad, olenemata vanusest, said oma soorituse eest auhinna, mille oli saatnud Ühendus Sport Kõigile.

Loe edasi: Alavere Põhikooli spordinädal

Oh kooliaeg, oh kooliaeg, millal sina tuled..

Nii algab üks populaarseima kooli alguse laulu refrään, mida ilmselt vähesed koolijütsid sügise hakul kuulda tahavad. Ometi pole parata, kooli tuleb igal juhul minna ja tegelikult on ju algne trots põhjendamatu – näeb vanu sõpru ning pea saab targemaks. Kuna aga suur osa suvest veedetakse tihtipeale maal vanavanemate juures või suvelaagrites, kipuvad olulised linnas ja asulas liiklemisreeglid ununema, mistõttu tuletan mõned põhilised meelde. Ohutu liiklemise põhitõdede kordamine on hea nii uljamatele algklassiõpilastele kui ka juba osavamatele jalgsi- ja jalgrattaga liiklejatele. ning spetsialistidele suuremate sõiduvahenditega.

Loe edasi: Oh kooliaeg, oh kooliaeg, millal sina tuled..

Ei kiusamisele!

Neljapäeval, 31. märtsil käisid meie koolis tuntud muusikud Helen Adamson ja Margus Vaher läbi viimas loengut "Ei kiusamisele". Muusikutel olid kaasas ka sõbrad Tarmo ja Erki. Kõiki külalisi ühendas asjaolu, et nad on kogenud koolis kiusamist. Külalised jagasid avameelselt meiega oma lugusid, mis olid üsna traagilised. Kahtlemata on kiusamise ohvriks olemine mõjutanud nende elu suurel määral. Külalised jagasid mõtteid sellest, mida kiusatav tunneb ning mida saaksid kõrvalseisjad teha. Samuti räägiti sellest, miks kiusajad nõnda käituvad. Puudutati ka tänapäeva üht olulist kiusamise liiki, küberkiusamise teemat. Kuna tegemist on muusikutega, siis kuulasime ka suurepäraseid laule. Helen Adamson on oma meeskonnaga loonud muusikavideo, mis räägib kiusamisest. Muusikavideos olevad peategelased on reaalsed inimesed, kes on kogenud kiusamist. Muusikavideot võib vaadata siit


You are here: Home Ajaveeb Ajaveeb