Õppekäigud

Alavere Põhikooli õpilased on saanud tänu Keskkonnainvesteeringute Keskuse projektirahastusele igal aastal osaleda erinevates loodusteemalistes aktiivõppeprogrammides.

 

Selle aasta oktoobris külastasid 1.-4. klassi õpilased Aegviidu Looduskooli, kus said osa programmist "Mets kui apteek. Söödavad ja mürgised taimed". Õppekäigu ajal tutvustati erinevaid taimi kas pildilt või loodusest. Oli lõbus ja vaheldust pakkuv õppetund, matkati Sõõriksoo rabas, kus viibides ununes eesmärk - taimede tundmaõppimine. Nii teistsugune ja huvitav oli ümbritsev looduskeskkond. Peale matka toimus tore piknik viinereid grillides ja kaasa võetud head-paremat süües.

4.-6. klassi õpilased osalesid septembri alguses Tallinna Loomaaia programmis "Loomad erinevates keskkondades". Loomaaiaretke käigus tutvustati maailma eri paikadest pärit loomadega, saadi teada nende elupaikade tingimustest, kohastumisest, toitumisest ja muud põnevat. Peale õppeprogrammi oli õpilastel võimalus koos õpetajatega omapead loomaaias ringi jalutada. 

7.-9. klasside õpilased külastasid oktoobris Sagadi Looduskooli, kus osalesid õppeprogrammis "Avastuslik keskkonnapäev Sagadis ja Altjal". Tutvuti Lahemaa looduse ja kultuuripärandiga. Käidi metsas, jõe ja tormise mere ääres, leiti seoseid inimese ja looduse vahel.

 

Kogesime rõõmuga teistmoodi koolipäevi, mis olid ühtlasi õpetlikud ja meeleolukad.

 

    Aegviidu Looduskoolis

  

  Tallinna Loomaaias

 

You are here: Home Teated Teated Õppekäigud