Rahvusvaheline lasteraamatupäev

2. aprillil, H.C. Anderseni sünnipäeval tähistatakse rahvusvahelist lasteraamatupäeva. IBBY Venemaa sektsioon on saatnud sellel aastal maailma lastele sõnumi „Kasva koos raamatuga“. Meie kooli on nendel päevadel külastanud mitmed kirjanikud, viimati Mika Keränen.

Paljud lapsed teavad, et meie oma koolis on ka kirjanik, õpetaja Hille Kilk. Tore on ju temaga kohtuda, kuulata, kuidas ta kirjutama hakkas ja miks ta kirjutab.

 

4. aprilli kogunesid 1. -5. klassi õpilased saali ning olime valmis kohtuma kirjanikuga. Õpetaja Hille rääkis, et meil ei ole väga palju lihtsaid, arusaadavaid loodusraamatuid lastele Eesti loodusest. Nii ta neid kirjutama hakkas. Esimesena valmis „Meie metsloomad“, sellele järgnes „Meie koduloomad“, kolmandana „Meie linnud“. Need on toredad raamatud meie oma loodusest ning vahvate piltidega.

Hille Kilk on suur loodusesõber ja ta jutustas lastele toredaid lugusid kohtumistest loomadega. Kes meist on kohanud väga tillukest metskitse talle? Kas me oleme näinud, kuidas rästik hiirt sööb ja laps hüppega rästikut nii ehmatanud, et madu hiire suust maha pillab? Õpetaja Hillel oli varuks palju huvitavaid juhtumeid, mida oli põnev kuulata.

Laste soov oli, et Hille Kilk veel kirjutaks. Aeg näitab, milline on järgmine raamat ja millal valmis saab. Kui kellelgi on toredaid mõtteid, mida kirjutada, andku kirjanikule teada.

Õpetaja Hille on tõlkinud kaks väikelaste raamatut, ühe tüdrukute ja teise poiste jaoks.

Soovime Hille Kilgile inspiratsiooni ja jaksu kirjutamiseks.

 

Ann Järvsoo

You are here: Home Ajaveeb Ajaveeb Rahvusvaheline lasteraamatupäev