Projekt "Kõrvitsalised"

Juba neljandat aastat järjest toimub septembrikuus projekt, mille käigus pööratakse ühe nädala jooksul rohkem tähelepanu mõnele puu-, köögi- või juurvilja grupile. Varasemalt oleme tutvunud põhjalikumalt kapsaliste, rõikaliste ja marjadega. See kord võtsime vaatluse alla kõrvitsalised.

16.-20. septembrini olid kõik õpilased ja õpetajad kutsutud projektist osa võtma. Projekti raames kasutasid õpetajad tunni läbiviimisel märksõna "kõrvitsalised". Loodusõpetuse tunnis tehti plakateid ning esitlusi arbuusist, patissonist, melonist, kõrvitsast, kurgist jne.  Algklasside õpilased meisterdasid ja joonistasid kunsti-ja tööõpetuse tunnis erinevaid kõrvitsalisi.

Iga projekt vajab ka uuendamist. Sel aastal tegi iga klass väljapaneku, millest sai kokku ilus sügisnäitus. Uuendusena tegime projektist kokkuvõtte ning esitlesime üksteisele tehtut.

Esmalt esitelsid oma tööd patissonist Annabel ja Alesja. Seejärel rääkisid arbuusist Nele ja Sigrit.

 

Vahepalaks esitasid esimese klassi õpilased luulepõimiku kõrvitsast ja kurgist õpetaja Marianne juhendamisel.

Oma plakateid suvikõrvitsast ja melonist esitasid Iris ja Hanna ning Caren ja Rando. Plakateid ning esitlusi aitasid teha õpetaja Maimu Lass ja Helve Vaarmann, kes juhendas vanema kooliastme õpilasi.

 

Lõpetuseks esitasid vahva jandi kõrvitsa kasvatamisest 2. klassi õpilased õpetaja Viola eestvedamisel.

 

Projekti käigus valmisid ka õpetaja Anni abiga erinevad toidud kõrvitsast, mida said kõik soovijad maitsta.

 

Kaunid pildid ning vahva kõrvits 2. ja 3. klassi õpilaste ühistööna valmisid õpetaja Helle juhendamisel.

You are here: Home Ajaveeb Projekt "Kõrvitsalised"